Inici de curs

ALBERT QUÍLEZ – Cerdanyola del Vallès. La Vanguardia. 

L’actual curs acadèmic ha començat a l’ensenyament públic sota el signe de grans retallades de recursos: manques d’infraestructures, tancament o supressió de determinades ofertes educatives, menys personal docent…, amb tots els efectes negatius que això comporta per a l’alumnat, la formació del qual se´n ressent.

D’entrada, és contradictori que tothom coincideixi a assenyalar la importància de la formació per superar l´actual crisi i alhora les autoritats apliquin una política que perjudica les possibilitats de formació, en qualitat i en quantitat. A més, aquesta retallada de recursos tan intensa s´ha fet de manera unilateral, sense comptar amb els equips directius, l´autonomia i capacitat decisòria dels quals es vol reforçar.

Igualment incomprensible és la reacció dels polítics, que no han reconegut ni tan sols aquesta mancança de recursos. El senyor Castells, conseller d´Economia, abans de l´estiu deia que l´educació no es ressentiria de la davallada d´ingressos de la Generalitat, la qual cosa no és certa. El conseller Maragall, al seu torn, parlava d´una optimització, no de retallades. Aleshores ens hauria d´explicar si en els darrers anys el departament que dirigeix ha estat malbaratant diners. I en la darrera sessió de control del Govern, la preocupació que va manifestar el cap de l’oposició, el senyor Mas, pel que fa a l’educació, era un possible recurs del Govern espanyol per fer una hora més de castellà a la setmana.

¿No li hauria d´amoïnarmés, per exemple, que alguns estudiants s´hagin quedat sense plaça per estudiar determinats cicles formatius perquè s´ha reduïtl´oferta? ¿Són conscients els polítics que malgrat que s´hagi posat en marxa una nova llei d´Educació, l´ensenyament públic està en una situació greu?

I si ho són, els importa?

 

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s